Behandeling

Hoe lang duurt een behandeling?
Een totale homeopathische behandeling bestaat meestal uit meerdere consulten en een regelmatige afstemming tussen de consulten door.
Een eerste consult duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. In dit consult worden niet alleen uw huidige klachten besproken, ook uw ziektegeschiedenis, medicijngebruik, uw levensloop en de gezondheid van familieleden (opa, oma, vader, moeder, broers en zussen) worden doorgenomen.
Uw klachten worden onderverdeeld in verschillende lagen zoals:

  • Erfelijkheid: wat heeft u meegekregen van uw voorouders en hoe is dit op u van toepassing.
  • Biografie: welke gebeurtenissen hebben uw leven beïnvloed en in hoeverre wordt uw leven beïnvloed door uw klachten.
  • Leefstijl en medicijngebruik.
  • Acute ziekten: welke acute ziekten heeft u doorgemaakt en hoe was het verloop daarvan.
  • Chronisch aandoeningen: welke symptomen ervaart u bijna continu. Soms zijn deze klachten al zo gewoon dat u denkt dat het bij u hoort, andere klachten kunnen het leven geheel ontwrichten.
  • Homeopathie is individueel maatwerk. Een zorgvuldig en compleet beeld van al de bovengenoemde zaken, uw totaliteit levert het beste uitzicht op een succesvolle behandeling.

Na het consult ga ik alle gegevens analyseren en onderverdelen in verschillende categorieën. Ik stel geen diagnose maar vertaal uw symptomen naar de homeopathische middelen zodat het uiteindelijk tot een passend voorschrift komt.
Meestal krijgt u meerdere middelen die elkaar in de werking ondersteunen, deze krijgt u na enkele dagen opgestuurd met daarbij een duidelijke gebruiksaanwijzing. Vanaf dan start de behandeling.  In de periode tot het volgende consult wil ik graag op de hoogte blijven van de resultaten van de behandeling, zodat de behandeling, waar nodig, bijgestuurd kan worden. Dit kan meestal kort per telefoon of per e-mail.  De patiënt moet bij duidelijke verbetering of verslechtering de homeopaat ook informeren. Alleen op die manier kan een behandeling efficiënt verlopen.
6 tot 8 weken na het eerste consult komt er een vervolgconsult van ongeveer een uur. Daarin wordt besproken hoe de weken met de homeopathische middelen zijn  verlopen.
De periode tussen de afspraken wordt, afhankelijk van uw klachten,  steeds groter, uiteraard in goed overleg.
De duur van het genezingsproces is afhankelijk van de vitaliteit van de patiënt, de periode dat hij/zij deze klachten al heeft en de ‘soort’ klachten waaraan de patiënt lijdt.