Ruik Medicijnen

Een medicijn om aan te ruiken?

Sommige mensen hebben nog nooit medicijnen, die door middel van ruiken worden ingenomen, gebruikt. Daarom de volgende uitleg:

Geuren beïnvloeden ons meer dan we ons realiseren.
Zo kan een geur in ons een bepaalde sfeer van vroeger oproepen (de appeltaart van oma) of kan het ons bijvoorbeeld waarschuwen als het eten bedorven is of wanneer er een gaslek is. Een pasgeboren baby herkent de moeder dankzij haar geur.

De nervus olfactorius, de reukzenuw, ontvangt informatie via de neusholte en stuurt dit door naar de hersenen. Het staat in verbinding met het limbisch systeem, ook wel ons emotioneel geheugen genoemd. Bovenin de neus bevinden zich de reukcellen die de geur en de waterdamp opvangen. Dat gebeurt met reukhaartjes. Deze reukhaartjes geven prikkel zeer snel door naar de hersenen.

Het homeopathisch medicijn zit opgelost in een water/alcohol-oplossing in een klein flesje, waaraan licht geroken wordt (“zoals je aan een bloem ruikt”). De kracht van de ruikdosis neemt af naarmate het alcoholpercentage lager is, het flesje minder geschud wordt en ook naarmate de patiënt lichter aan de oplossing ruikt.

Het is een gemakkelijke, snelle en zeer efficiënte methode van innemen. Vaak geliefd bij kinderen.

Het effect van de ruikdosis kan vergeleken worden met het ruiken aan een fles ammoniak: heel snel merkt u dat het ruiken aan de ammoniak een invloed heeft op uw hele gestel. Denk ook aan de werking van vlugzout, waardoor het bewustzijn kan worden hersteld.

Reuk heeft dus veel impact.